TÜM ULUSLARARASI KİTAP BÖLÜMÜ ÇAĞRILARI İÇİN TIKLAYINIZ.
Peter Lang Yayınevi ortaklığında basılacak olan “Digitalization and Future of Digital Society” başlıklı uluslararası kitap projesi kapsamında çağrıya çıkmış bulunmaktayız. Kitap projemizin detayları ve bölüm çağrısı aşağıda gönderilmiştir. Kitap projemize bölüm yazarı olarak katılmak isteyen yazarların, bölüm önerilerini belirtilen tarihe kadar [email protected] adresine göndermeleri gerekmektedir.
Saygılarımızla
EDİTÖR
Prof. Dr. Suat KOLUKIRIK
YAYIM KOORDİNATÖRÜ
Ragıp PEHLİVANLI
KİTAP DİLİ
İngilizce
Çalışmalarınızı editör incelemesi için Türkçe olarak gönderebilirsiniz.
ÖNEMLİ TARİHLER
Bölüm Önerisi Sonu : 30 Nisan 2020
Kabul Bildirimleri : 30 Nisan 2020
Tam Metin Teslimi : 30 Mayıs 2020
Planlanan Yayım Tarihi : 30 Eylül 2020
ÇAĞRI METNİNİ İNDİRİN (TÜRKÇE)
DOWNLOAD CALL FOR CHAPTER (ENGLISH)
ULUSLARARASI KİTAP ÇAĞRISI
Dijitalleşme ya da teknolojik çağ olarak adlandırılan günümüz dünyasında yaşam pratiklerimiz, alışkanlıklarımız ve iş yapma biçimlerimiz her geçen gün kabuk değiştirmeye devam ediyor. Belki de elimizden kaçıp giden bir dünyanın öznesi konumunda, zaman ve mekân kavramlarının zor ve karmaşıklaştığı bir döneme şahitlik ediyoruz. Yapay zeka, nesnelerin interneti, inovasyon, artırılmış gerçeklik, bulut bilişim ve siber güvenlik gibi konular gündelik yaşamımızın bir parçası haline gelmiş durumda. Dahası 7.5 milyarlık dünya nüfusunun yarıdan fazlası internet kullanıyor ve her üç yetişkinden ikisinde cep telefonu var. İnsanlar dijital ortamda alışveriş yapıyor, beğendiği film ya da diziyi kendi anadilinde izliyor, tatil planı yapıyor ve oyun oynuyor. Yapay zekâ, büyük veri, öğrenen makineler ve yeni robot teknolojileriyle birlikte yaşıyor ve hareket ediyor.
Dijitalleşen toplumsal yaşantımızın, veriye ulaşım ve bilgiye erişim konusunda sağladığı kolaylıkların yanı sıra bir veri kirliliği ve güvensizliği endişesini de beraberinde taşıyor. Robotlaşma, İnsanlık 2.0, gözetim toplumu ve insanın köleleştirildiğine ilişkin kaygılar geleceğe ilişkin planlamalarda sıklıkla dillendiriliyor ve insan-sistem etkileşiminin doğasına ilişkin farklı tartışmalara yol açıyor. Dahası dünyanın neresinde olduğundan ziyade, neyin nasıl yapıldığı önem kazanıyor ve hayatımızın her alanına sızan ve sıradanlaşarak görünmez hale gelen dijitalleşmenin toplumsal yaşantımız üzerindeki etkilerini anlaşılabilir kılmak bir realite olarak karşımızda duruyor. Bu perspektif çerçevesinde dijitalleşen toplumsal yaşantımızın, bilgiyi işleyiş biçiminden üretim süreçlerimize, sosyalleşme biçimlerinden tüketim anlayışımıza kadar teknolojiyle iç içe geçerek çeşitlenen görünümleri aşağıdaki konu başlıkları temelinde ele alınacak ve kitap olarak yayınlanacaktır.
Yukarıdaki konularla ilgili makalesi olan araştırmacıları çıkarılacak olan uluslararası kitaba katkı sunmaya davet ediyoruz.
İşbirliğiniz ve katkılarınız için şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.